Läs mer om mig

Som du säkert listat ut redan vid det här laget så heter jag Marica, bor i Dalarna tillsammans med min lilla familj, sambo, barn, hund och två katter. Har befunnit mig i bloggvärlden i många år på olika bloggar, senast på en blogg på Nouw som varit framgångsrik och med på topplistorna för hästbloggar. 

Började min lilla häst-karriär hos grannen i byn där jag red hennes shetlands ponny, som då också sällan kom hem med mig på ryggen. Många promenader själv genom skogen för ponnyn kastat av mig. Började vid äldre ålder på ridskola inom engelsk ridning. Har haft lite uppehåll under några månader i mitt liv från hästar och började sedan på gymnasiet där jag studerade hästhållning med inriktning travhästskötare, så jag är utbildad travhästskötare på gymnasie nivå. Under gymasiet sysslade jag mycket med då travsport och ridning. Efter studenten snubblade jag över en medryttarhäst, Buffalo Soldier, en western riden herre. Och nya portar öppnades för mig, här hörde jag hemma. Så för snart 7 år sedan sadlade jag om från engelsk ridning och lämnade allt jag lärt mig inom den engelska världen och med Bubblans ägare Sofia och Bubblans hjälp så konverterade dom om mig till cowgirl. Jag trivs som fisken i vattnet i western sadeln och tränar för bland annat Peter Ljungberg. Tävlar inom olika grenar som Ranch Riding, Western Horsemanship. Western Riding och enstaka Pleasure klasser har jag och Bubblan startat. Aldrig har vi kommit hem utan rosett. 

2020 fick jag mitt första barn så nu ligger fokuset på att komma tillbaka till sadeln och stallet så mycket som tiden tillåter det. Vi siktar inte på att komma tillbaka till tävlingsbanorna, utan vi har tävlat klart och nu ligger fokus på att bara ha roligt tillsammans och fortsätta lära. Jag har som mål att bli mer lugn i min ridning, få mer känsla och bli starkare. Här på denna blogg kommer ni få följa mig och Bubblan i våran vardag, under ridturer och allt som hör till stallet och hästar att göra.

Bubblan och jag är STOLTA ambassadörer för Galloping Goop Sverige och deras produkter! Klicka här så kommer du till Galloping Goops webbshopp där du kan köpa super duper bra produkter för rengöring av hästar, för alla hästraser och hästfärger!